Podstawowy kurs gastronomii

DLA KOGO KURS JEST PRZEZNACZONY?

Szkolenie przygotowuje Uczestnika/czkę pod względem praktycznym i teoretycznym z zakresu gastronomii, a także umożliwia (w cenie kursu) uzyskanie kwalifikacji i certyfikatu pozwalających na wykonywanie zawodu.

JAKI JEST CZAS TRWANIA KURSU?

30 godzin

JAKI JEST TRYB KURSU?

Szkolenie może zostać przeprowadzone w trybach: stacjonarnym wieczorowym/dziennym; e-learningowym; hybrydowym (połączeniu trybu stacjonarnego i e-learningowego). Tryb kursu dostosowany jest do programu szkolenia i potrzeb Uczestnika.

SYLABUS

  • podstawowy zakres wiedzy o sztuce kulinarnej,
  • wpływ przypraw na odchudzanie,
  • schematy gotowania,
  • dobieranie składników,
  • wiedza o smaku i doprawianiu potraw
  • wykorzystywanie wszystkich dostępnych produktów,
  • omówienie kuchni świata
  • tworzenie jadłospisu,
  • obróbka termiczna żywności,
  • gatunki serów i rodzaje mięsa,
  • znajomość win i ich dobór,
  • znajomość gotowania ekologicznego i ekonomicznego,
  • podstawy dietetyki specjalnej.

CZY PO UKOŃCZENIU KURSU MOŻNA UZYSKAĆ CERTYFIKAT? 

Tak, możliwe jest uzyskanie certyfikatu EVCC.

JAK MOGĘ ZAPISAĆ SIĘ NA SZKOLENIE?

Więcej informacji i formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie portal.szkolen.pl.

UDOSTĘPNIJ NA:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Print this pageEmail this to someone